Erf

Op het erf van de boerderij zijn overal knusse zitjes. Die deel je met gastvrouw Annemarie en gastheer Toine. Vanaf de zitjes heb je trouwens steeds een ander uitzicht. Op de ezeltjes bijvoorbeeld. Of op de moestuin, de kippetjes, de boerderij en de tuinkas. Of je gaat relaxen in de hangende stoelen in de overdekte lounge met buitenkeuken. Op het erf kun je de vrolijke honden Mattie en Joy tegenkomen. En bij de nieuwe hottub en sauna vind je 2 ligbanken.

Het erf van Oud-Zilven verveelt nooit

Over Annemarie & Toine

Toen de kinderen het huis uitgingen, besloten Annemarie en Toine iets totaal anders te gaan doen: een bed & breakfast op de Veluwe. Ze gingen op zoek en werden verliefd op de boerderij Oud-Zilven. Een verhuizing van Almere naar Loenen volgde. Annemarie stopte met haar werk en werd moestuinierder, ezelhouder, boerin en gastvrouw. Zij runt nu de bed & breakfast. Toine werkt buitenshuis en is op de achtergrond actief op Oud-Zilven.

Nieuwsberichten

 • Nieuw: Sauna!

  Naast de hottub staat nu ook onze nieuwe heerlijke sauna. Houtgestookt en met 2 grote ligbanken. Voor een avondje sauna vragen we 25 euro, incl. de hottub voor 47,50 (incl. BTW en extra grote hamman-doeken).

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Chill, Lounge, Relax & Grill

  De voormalige pony-stal en later fietsenschuur hebben we omgetoverd tot een luxe lounge met hangstoelen, een buitenhaard en buitenkeuken met BBQ.

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Hottub!

  Okt 2020 - Wat is lekkerder dan een middagje of avondje ontspannen en genieten in een verwarmde hottub? Dit is echt een aanrader! Het ultieme vakantiegevoel…

  De hottub wordt gevuld met schoon water en verwarmd met een houtkachel. Als u al een reservering heeft en van de hottub gebruik wilt maken, geef dit dan minimaal 4 uur van tevoren aan.

  Kosten: € 25 (incl. BTW en extra grote badlakens). Als leidingen bevroren raken bij strenge vorst, kunnen we de hottub niet aanbieden.

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Meloenen

  24 juli 2019 - De meloenen groeien goed en zijn binnenkort klaar om geconsumeerd te worden. Groot worden ze niet maar ze zijn heerlijk. Ook lekker bij het ontbijt met een plakje rauwe ham erover...

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Nieuwe erfbewoner?

  23 mei 2019 - Op 12 april is ze geboren en vanaf nu woont ze bij ons. Mag ik jullie even voorstellen aan Joy. Een kruising Vizsla/Weimaraner. Mattie is wel blij met zijn nieuwe BFF.

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie 
 • Één ei is geen ei…

  8 juni 2019 - De kippetjes beginnen volwassen te worden en hun kammetjes kleuren rood. De eerste eitjes zijn gelegd. Mini eitjes zijn het nog in vergelijking met een gekocht ei. De meisjes moeten nog wel leren om op hun legnest de eitjes te leggen want op dit moment doen ze het buiten op de grond. Ze zullen het nog wel een keer gaan snappen!

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Nieuwe schoenen

  4 Juni 2019 - Een keer in de 3 maanden worden de ezels bekapt. Vandaag was het weer zover. Zeker een kwartier voor de hoefsmid hier is zorg ik al dat de dames opgesloten zijn in hun stal. Als ze Appie zien voelen ze al wat er gaat komen en willen ze het liefst de wei inrennen. Niet dat het bekappen pijn doet hoor, helemaal niet. Ze hebben er gewoon een hekel aan. Zo.... dat loopt weer een stuk beter. Dag Appie, tot over 3 maanden.

  Liefs uit Loenen, Annemarie 
 • Recyclen

  7 mei 2019 - Het onkruid groeit weer goed op het erf. Elke dag wat weghalen en dan blijft het wel te overzien. En als je denkt dat onze groenbak wel snel vol zit, nou dat valt wel mee. Het onkruid verdwijnt naar de ei leggende dames die, zodra ik iets op de grond gooi, er letterlijk als de kippen bij zijn 🙂  Ook plant ik altijd dat wat extra sla, want daar zijn ze dol op!

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Knoflook, overal knoflook
  knoflook

  3 mei 2019 - Vorig jaar heb ik wat knoflook door laten schieten in de tuinkas. Wat maakt dat nou uit, dacht ik. Maar nu word ik geconfronteerd met het gevolg daarvan... duizenden knoflookstekjes in de kas. En dat is een beetje te veel, nietwaar?  Ach ja, ik ben het nog aan het leren 🙂

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Walnoten-regen

  7 oktober 2018 - Al dagen hoor je bij ons op het erf: pok, pok, pok. Het zijn de walnoten die op dit moment uit de twee prachtige, statige bomen vallen. Ze zijn van goede kwaliteit en erg gewild door delicatessenzaken. Dus wij rapen al dagen achtereen walnoten. Nu al 45 kilo verkocht, en ze blijven maar vallen. Natuurlijk houden we wat walnoten achter de hand voor onze gasten, want ze zijn super lekker.

  Liefs uit Loenen, Annemarie