Erf

Op het erf van de boerderij zijn overal knusse zitjes. Die deel je met gastvrouw Annemarie en gastheer Toine. Vanaf de zitjes heb je trouwens steeds een ander uitzicht. Op de ezeltjes bijvoorbeeld. Of op de moestuin, de kippetjes, de boerderij en de tuinkas. Op het erf kun je de vrolijke hond Mattie en de spinnende poes Lativa tegenkomen.

Het erf van Oud-Zilven verveelt nooit

Over Annemarie & Toine

Toen de kinderen het huis uitgingen, besloten Annemarie en Toine iets totaal anders te gaan doen: een bed & breakfast op de Veluwe. Ze gingen op zoek en werden verliefd op de boerderij Oud-Zilven. Een verhuizing van Almere naar Loenen volgde. Annemarie stopte met haar werk en werd moestuinierder, ezelhouder, boerin en gastvrouw. Zij runt nu de bed & breakfast. Toine werkt buitenshuis en is op de achtergrond actief op Oud-Zilven.

Nieuwsberichten

 • Meloenen

  24 juli 2019 - De meloenen groeien goed en zijn binnenkort klaar om geconsumeerd te worden. Groot worden ze niet maar ze zijn heerlijk. Ook lekker bij het ontbijt met een plakje rauwe ham erover...

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Nieuwe erfbewoner?

  23 mei 2019 - Op 12 april is ze geboren en vanaf nu woont ze bij ons. Mag ik jullie even voorstellen aan Joy. Een kruising Vizsla/Weimaraner. Mattie is wel blij met zijn nieuwe BFF.

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie 
 • Één ei is geen ei…

  8 juni 2019 - De kippetjes beginnen volwassen te worden en hun kammetjes kleuren rood. De eerste eitjes zijn gelegd. Mini eitjes zijn het nog in vergelijking met een gekocht ei. De meisjes moeten nog wel leren om op hun legnest de eitjes te leggen want op dit moment doen ze het buiten op de grond. Ze zullen het nog wel een keer gaan snappen!

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Nieuwe schoenen

  4 Juni 2019 - Een keer in de 3 maanden worden de ezels bekapt. Vandaag was het weer zover. Zeker een kwartier voor de hoefsmid hier is zorg ik al dat de dames opgesloten zijn in hun stal. Als ze Appie zien voelen ze al wat er gaat komen en willen ze het liefst de wei inrennen. Niet dat het bekappen pijn doet hoor, helemaal niet. Ze hebben er gewoon een hekel aan. Zo.... dat loopt weer een stuk beter. Dag Appie, tot over 3 maanden.

  Liefs uit Loenen, Annemarie 
 • Recyclen

  7 mei 2019 - Het onkruid groeit weer goed op het erf. Elke dag wat weghalen en dan blijft het wel te overzien. En als je denkt dat onze groenbak wel snel vol zit, nou dat valt wel mee. Het onkruid verdwijnt naar de ei leggende dames die, zodra ik iets op de grond gooi, er letterlijk als de kippen bij zijn 🙂  Ook plant ik altijd dat wat extra sla, want daar zijn ze dol op!

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Knoflook, overal knoflook
  knoflook

  3 mei 2019 - Vorig jaar heb ik wat knoflook door laten schieten in de tuinkas. Wat maakt dat nou uit, dacht ik. Maar nu word ik geconfronteerd met het gevolg daarvan... duizenden knoflookstekjes in de kas. En dat is een beetje te veel, nietwaar?  Ach ja, ik ben het nog aan het leren 🙂

   

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Walnoten-regen

  7 oktober 2018 - Al dagen hoor je bij ons op het erf: pok, pok, pok. Het zijn de walnoten die op dit moment uit de twee prachtige, statige bomen vallen. Ze zijn van goede kwaliteit en erg gewild door delicatessenzaken. Dus wij rapen al dagen achtereen walnoten. Nu al 45 kilo verkocht, en ze blijven maar vallen. Natuurlijk houden we wat walnoten achter de hand voor onze gasten, want ze zijn super lekker.

  Liefs uit Loenen, Annemarie
 • Ezels? Ja, ezels!

  25 mei 2017 - We hebben drie nieuwe kostgangers gekregen: ezels! Ze heten Lucky, Lola en Laila. De beide lichte dames zijn zussen, de donkere (Lola) is een dochter van Lucky en dus ook een nicht van Laila. Onze ezelfamilie woont op de wei die in verbinding staat met hun stal. Daar staan ze dan ook meteen in als er een spatje regen valt. Tamelijk overdreven? Nee, ezels hebben namelijk geen waterdichte vacht - in tegenstelling tot paarden. Nooit geweten ...

  Liefs uit Loenen, Annemarie 
 • Rieten dak

  Rieten dak

  25 april 2017 - Onze boerderij heeft een rieten kap. Hoe romantisch is dat! Nou, nu even niet. Het riet moest worden vervangen. En als suffe Randstedeling denk je simpel. Dat oude riet gaat eraf en het nieuwe erop, dan doen we 'ff'. Dus niet. Het is een gigaklus, uitgevoerd door zeer kundige vakmensen. Maar het werk vordert gestaag, je ziet per dag de boerderij opknappen!

  Liefs uit Loenen, Annemarie